Nyomtat Elküld Olvasási nézet

HÍREK

ÉL AZ ALAPÍTVÁNY ÚJ HONLAPJA!!! www.pontesalapitvany.hu


Élő betlehemes - Adventi Örömök címmel rendezvénysorozat kezdődik alapítványunk közreműködésével
Nagyvázsonyban december 15-én. A 24-ig tartó esemény különlegessége, hogy
élő állatokkal és életnagyságú szalmabábokkal berendezett betlehem mellett
adventi programok váltják egymást 10 napon át. Dalostalálkozó,
Csengettyűzenekar, Kiállítás a Karácsonyról, Iskolatörténeti kiállítás,
Forralt bor és teaház, gyermekjátszóház, betlehemes pásztorjáték, vásár és
kulturális találkozók szerepelnek a programsorozatban, melyet Szenteste
ünnepi református istentisztelet, gyermekek megajándékozása illetve éjszakai
mise zár. Részletek a www.nagyvazsony.hu honlapon illetve a község
elérhetőségein. Mindenkit szeretettel várnak Nagyvázsony Önkormányzata,
egyházközségei és civil szervezetei.

Legutóbbi események alapítványunk szervezésében, közreműködésével:

Nagyvázsony-környéki gyerekek idei nyári, Futár-tábora 2007. június 25-július 1-én volt Bázakerettyén. A táborról képek a www.nagyvazsony.hu honlapon nézhetőek meg, de ugyanitt a táborról készült kisfilm is megtekinthető a Videók almenüben, a Vázsonyi Tv I.évf/3. számában.

EGYEDÜLÁLLÓ támogatás Brüsszelből. Az Európai Parlament EYF (Európai Ifjúsági Alap) 1,2 m Ft-tal támogatta alapítványunk médiaprogramját, melynek keretében márciusban új honlappal jelentkezünk megtartva a jelenlegi portálerérhetőséget az új honlapra való átkattintási lehetőséggel. Soli deo gloria.

Egy héten át tartó élő betlehemes rendezvénysorozat várta az érdeklődőket Nagyvázsonyban 2006. december 16-22. között. Az életnagyságú csuhéfigurákkal, élő állatokkal felállított betlehem a református templom mellett látható január 6-ig. A betlehem mellett lévő kisszínpadon minden este 17.30-18.00 óra között karácsonyhoz kötődő kultúrális műsorokkal kedveskedtek a helyi civiszerveztek, intézmények, közösségek képviselői ill. forralt borral, forró teával kínálták meg a rendezvényre kilátogatókat. Láthatóak/hallhatóak voltak koncertek, karácsonyi kisjelenetek, betlehemes pásztorjátékok.
Az Élő Betlehemest 17-én 17 órakor a református templomban zenés istentisztelet; 18-án hétfőn, egész napos, a kultúrházban megrendezett kézműves vásár és bemutató ill. szenteste 17 órakor pásztorjátékkal egybekötött szentesti istentisztelet (ref. templom) egészíti ki
A rendezvény szervezője a Nagyvázsonyi Önkormányzat, támogatók: Református Egyházközség, Parókia Ifjúsági Kör, Pontes Kh. Alapítvány, Általános Iskola - Nagyvázsony, Kengyel Alapítvány, Horváth Richárd és zenekara, Horváth Tibor, Palotás Miklós gazdálkodók, Vázsonyi Dalkör, Őszirózsa Nyugdíjas Klub, Nagyvázsonyi Óvoda, Zeneiskola - Nagyvázsony, Polgárőrség.
Minden érdeklődőt szeretettel várunk.

Info: Önkormányzat,Nagyvázsony, 88/264-011
Fábry Szabolcs polgármester
Henn Zsolt falugondnok

Alapítványunk elnökét, Fábry Szabolcsot Nagyvázsony polgármesterevé választották 2006. október 1-én. Az alapítvány elnöke nem kérte a képviselőtestületet, hogy hagyja jóvá a kuratóriumi szolgálatot, hanem lemondott kuratórium-beli tagságáról, de jelezte, hogy önkéntes munkában továbbra is számíthat a Pontes támogatására. Az alapítvány alapítója a kuratórium ajánlását figyelembe véve dönt az elnök lemondásának elfogadásáról és az új elnök személyéről. A kuratórium egyhangú szavazattal ajánlja Fábryné Dr. Takács Tímea jogász-politológust az alapítvány kuratóriumának új elnökéül.

A DUNA TV forgatott 2 napon át Nagyvázsonyban, mert JÚNIUS 17-én, a Duna Tv 12.00 órakor kezdődő ISTEN KEZÉBEN c. műsor az alapítvány tevékenységéről, szolgálatáról fog szólni. SOLI DEO GLORIA! Az elkészült adás megtekinthető:http://www.dunatv.hu/istenkezeben/ 06.17-i adást kell megkeresni (ld. linkek között!)

Alapítványunk elnökét, Fábry Szabolcsot a Magyarországi Református Egyház Zsinati Ifjúsági Irodája pályázati szakértőjének kérte fel.

Alapítványunk képviseletében Fábry Szabolcs elnök a Magyarországi Református Egyház Zsinati Ifjúsági Irodájának szervezésében megrendezett Országos Ifjúsági Vezetőképzőjén tartott szemináriumot pályázatírás, forrásteremtés témakörökben.Ugyanitt Fábryné Dr. Takács Tímea jogásznő a civiljoggal, gyermek- és ifjúságvédelem jogi alapkérdéseivel ismertette meg a képzés hallgatóit.

Alapítványunk Magyarország piacvezető pályázati tanácsadó cégével, az Árindex Kft-vel kötött stratégiai együttműködési szerződést három esztendőre. A kölcsönös előnyöket tartalmazó pályzati együttműködés megtisztelő számunkra és segíti nem csak a pályázati munkánkat, hanem a pályázati tanácsadó szolgálatunkat is. Árindex-link a linkek között (alfejezet alján). Ettől az együttműködéstől partnereink és forrásaink bővülését egyaránt jóeséllyel reméljük.

Alapítványunk az Európai Bizottságtól 1.250.000 Ft-ot nyert 2005 nyarán Séd-party c. média-projektjére, melyet ezúton is köszönünk. Részletek a MOST JELENTKEZZ! c alfejezetben.

Jótékonysági estet szerveztük egy lelkészházaspár értelmileg ép, de mozgásában súlyosan korlátozott kisfiának integrált nevelésére 2005.április 1-én. Közreműködtek: Miklós Ágnes énekes, Hatás Andrea énekes, Csizmadia Géza énekes-előadóművész, Strenner Viktória énekes, Sz. Csordás Éva előadóművész, Váczi M. Irodalmi Színpad, Rábai Zsanett előadóművész,Az Alapítványi Általános Iskola Majorette csoportja, Kis-kurázsi Néptáncegyüttes, Anaconda Rock&Roll Táncegyüttes Gyulafirátóti gyermekcsoportja, Szentkirályszabadjai Szent István Király Általános Iskola diákjai, Balatonalmádi Vegyeskara. A befolyt összeg

Mentés a Cunami után címmel Bálint Gábor, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet munkatársa, alapítványunk titkára tartott előadást a szervezet Sri Lanka-, afganisztáni, beszláni és más munkáiról. A rendezvényt fényképes, filmes elemek tették színesebbé, melyet gyűjtés követett. A rendezvény helyszíne: Nagyvázsony, Művelődési Ház, 2005. február 20., 14.00 óra.

Jókai Anna előadása
A Kultúra Napja alkalmából Szentkirályszabadján tartott előadást Jókai Anna írónő. A Kossuth-díjas vendég szolgálatára a Polgármesteri Hivatal (Petőfi u. 12) dísztermében vagy túlzsúfoltság esetén az iskola (József A. u. 6.) tornatermében kerül sor. Minden érdeklődőt szeretettel várunk.

Kuratoriumi ülés volt december 4-én Nagyvázsonban.
Téma: döntés az ösztöndíj-pályázatokról felkért szakértők közreműködésével.

A megszületett döntés nyerteseit a Pontes-ösztöndíj c. alfejezetben találhatják meg az érdeklődők.

Közlemény:
Mivel alapítványunk magánalapítvány, mindannyiunk a forrásteremtő és egyéb alapítványi tevékenységét szabadidejéből, családja, munkája, egyházi szolgálatai mellett végzi, ezért nem tudunk napi szinten foglalkozni az alapítvány nem határidős, nem törvényi szabályozású tevékenységeivel. Mindemellett azokat a határidőket (pl. pályázatainknál) melyeket az állami pályázati rendszerek teljesítenek (pl. 30 nap döntés, 30 nap szerződés, 30 nap utalás) tartani igyekszünk mi is.
Megértését előre is köszönjük mindenkinek, aki az alapítvánnyal kapcsolatba kerül, együttműködik.


www.pontesalapitvany.hu - ÚJ HONLAPUNK MÁR ÉL. LD. LINKBEN:



























































Kapcsolódó linkek

http://www.arindex.hu
http://www.pontesalapitvany.hu

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

  • 2024. április 22., hétfő

    „Az esperesi szolgálat nem plecsni, nem kitüntetés, hanem lehetőség a szolgálatra.” Beiktatták Kovács Gergely esperest a Budapest-Déli Református Egyh...
  • 2024. április 22., hétfő

    Baráti ölelések, szakmai beszélgetések, keresztyén légkör fogadta a lelkipásztorokat, hittanoktatókat és vallástanárokat a Dunamelléki Katechetikai Tá...
  • 2024. április 21., vasárnap

    Közelebb a teremtett világhoz, közelebb egymáshoz, közelebb az Ige megéléséhez. A Gyökössy Intézet a lelkészeket hívja ki a mindennapok terhei közül. ...
  • 2024. április 18., csütörtök

    Az egyházkerületi konferencia-központok helyzetéről, a Kákicson nyíló ifjúsági házról és az elsőként megválasztott presbiterek közelgő találkozójáról ...
  • 2024. április 17., szerda

    A HolddalaNap zenekar újra hangszőnyeget sző a csendből. Imádságban fogant koncertjükről Gulyás Anna énekessel, dalszerzővel beszélgettünk.
  • 2024. április 16., kedd

    Duráczky Bálint szociológus szerint a tradicionális keretek lebomlása az elköteleződés megerősödését hozhatja egyházunkban.
  • 2024. április 16., kedd

    A Református Pulmonológiai Centrumban kapta meg Közép-Európában elsőként a gyógyszeres kezelést egy hatévesnél fiatalabb cisztás fibrózisos gyermek.
  • 2024. április 15., hétfő

    Alkohol- és drogfüggőségből szabadult srácok, közös munkájuk biztonságos közeget teremt számukra a reintegráció felé vezető úton.
  • 2024. április 15., hétfő

    Újraalapításának 30. évfordulójáért adott hálát a Kecskeméti Református Általános Iskola vasárnap.
  • 2024. április 12., péntek

    Százhúsz lelkész és missziói munkás találkozott a Káposztásmegyeri Református Gyülekezetben tartott Nagy-Budapesti Missziói Konferencián.