Nyomtat Elküld Olvasási nézet

Nagyvázsonyi Futár - havilap

www.pontesalapitvany.hu - ÚJ HONLAPUNK MÁR ÉL!!!

Alapítványunk havilapot indít Nagyvázsony és térségének. A Nagyvázsonyi Futár c. kiadvány a körjegyzőség valamennyi portájára eljut. A lapok megtekinthetőek a linkben

Kiadói köszöntő
"Engem nem érdekel...- Talán az egyik leggyakoribb mondat, amit hallunk. Félve kérdezem: talán a leggyakoribb mondat, amit kimondunk? Napjaink egyik legnagyobb veszélye: a közöny, a közömbösség. Déd- és nagyszüleink még minden nap leültek a kapu előtti kispadra beszélgetni, amíg hazajött a csorda. Szüleink már inkább csak hétfőnként jártak össze, mert akkor volt a tv-ben adásszünet. Kártyáztak, beszélgettek, társasoztak, vendégeskedtek. Volt idejük egymásra, szomszédolásra, a barátság ápolására. Így értesültek a hírekről is. Nem a szenzációkról, nem a pletykákról - hanem a valóban fontos eseményekről. Kivel mi történt, kinek milyen sikere volt, kit mi bánt. Talán nem is irigykedtek egymásra annyit, mert jobban ismerték a másikat és tudták, hogy egy-egy siker mögött milyen munka vagy egy-egy nehéz élethelyzet mellett milyen fájdalom van a másik életében. Déd- és nagyszüleink, szüleink... Talán jobban ismerték egymást és jobban ismerték a valóban fontos eseményeket is.

Napjaink egyik legnagyobb veszélye a közöny, a közömbösség. Azonban a közöny, a közömbösség nem csak veszély, hanem kihívás is. A Nagyvázsonyi Futár ennek a kihívásnak akar megfelelni. Szeretne havonta, később kéthetente a fontos, az érdekes vagy az értékes eseményekről tudósítani. Szeretne ez a lap egy kicsit kitekinteni is. Szeretne segíteni abban, hogy mi, Nagyvázsony és környékének polgárai jobban el tudjunk igazodni a világban, jobban megértsük vagy éppen kritikusabban kezeljük környezetünk történéseit, eseményeit. A Nagyvázsonyi Futárral célunk, hogy a közöny, a közömbösség kihívásaira válaszoljunk, hogy leüljünk a képzeletbeli kapu melletti kispadra, jobban ismerjük egymást, (újra)felfedezzük értékeinket, jobban megértsük a másikat, a körülöttünk élőket.

Az elkövetkező esztendő az 1956-os forradalom és szabadságharc 50. évfordulójának éve lesz. A 2006-os esztendő Bartók Béla születésének 150. évfordulójának esztendeje. Az idei tavasz és ősz a választások időszaka lesz. Országosan is izgalmasnak, sorsdöntőnek ígérkezik a 2006. esztendő. A Nagyvázsonyi Futár lendületes és képzett önkéntes szerkesztői, munkatársai méltó és minőségi módon kívánnak az év fontos eseményeiről tájékoztatást adni.

A minap kislányommal tejért mentünk falunk egyik családi gazdálkodójához. A kapuban már sokan várták a friss tehéntejet s amíg a fejés befejeztére vártunk beszélgettünk, viccelődtünk egymással. Megtudtuk, hogy az egyik asszonynak a fia új munkahelyre került, kislányának komoly udvarlója van. Megtudtuk, hogy az egyik vállalkozó milyen nagyvonalú volt karácsonykor. Megtudtuk, hogy egy nagyszerű asszony januártól nyugdíjba ment, többet nem találkozhatunk vele a pénztárnál.
Beszélgettünk és a fagyos téli este egészen meleg hangulatúvá vált arra a néhány percre. Egy kicsit úgy éreztük magunkat, mint déd- és nagyszüleink a hajdani kispadokon - mint szüleink a hétfői adásszünetek vendégeskedéseiben.
Komoly szándékunk, hogy a Nagyvázsonyi Futár amellett, hogy tájékoztat, informál és tudósít - segít majd visszacsempészni valamit a kispadok hangulatából és segít átmenteni értékeket, hangulatot, jókedvet, szeretetet a jövendőnek.

Fábry Szabolcs
A kiadó alapítvány alapító-elnöke

www.pontesalapitvany.hu - ÉL AZ ÚJ HONLAP!!! - LD. LINKBEN:


















Kapcsolódó linkek

http://www.nagyvazsony.hu/index.php?page=futar&menu=0
http://www.pontesalapitvany.hu

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

  • 2024. április 18., csütörtök

    Az egyházkerületi konferencia-központok helyzetéről, a Kákicson nyíló ifjúsági házról és az elsőként megválasztott presbiterek közelgő találkozójáról ...
  • 2024. április 17., szerda

    A HolddalaNap zenekar újra hangszőnyeget sző a csendből. Imádságban fogant koncertjükről Gulyás Anna énekessel, dalszerzővel beszélgettünk.
  • 2024. április 16., kedd

    Duráczky Bálint szociológus szerint a tradicionális keretek lebomlása az elköteleződés megerősödését hozhatja egyházunkban.
  • 2024. április 16., kedd

    A Református Pulmonológiai Centrumban kapta meg Közép-Európában elsőként a gyógyszeres kezelést egy hatévesnél fiatalabb cisztás fibrózisos gyermek.
  • 2024. április 15., hétfő

    Alkohol- és drogfüggőségből szabadult srácok, közös munkájuk biztonságos közeget teremt számukra a reintegráció felé vezető úton.
  • 2024. április 15., hétfő

    Újraalapításának 30. évfordulójáért adott hálát a Kecskeméti Református Általános Iskola vasárnap.
  • 2024. április 12., péntek

    Százhúsz lelkész és missziói munkás találkozott a Káposztásmegyeri Református Gyülekezetben tartott Nagy-Budapesti Missziói Konferencián.
  • 2024. április 10., szerda

    Költészet napja alkalmából a tükrök fontosságáról és a férfivá nevelésről beszélgettünk Hajdúné Tóth Lívia, lovasberényi hittanoktatóval, lelkipásztor...
  • 2024. április 08., hétfő

    Hogyan kezdődik a templomépítés? Kell hozzá telek, tervek, támogatás? Külső-Kelenföldön rajzpályázattal indul. 
  • 2024. április 08., hétfő

    Az elmúlt évek felújításaiért adtak hálát a Tassi Református Egyházközségben, ahol a közösségi terek nemcsak az impozáns múltról, de az élettel teli j...